Er reklamationsret og garanti det samme ?

Er reklamationsret og garanti det samme?

Nej, det er ikke det samme. Når du som forbruger køber en ny eller brugt bil ved en forhandler, har du som følge af købeloven altid to års reklamationsret på bilen, og det må ikke forveksles med en garanti. En garanti er noget frivilligt, som forhandleren kan give eller sælge med på bilen, så du er endnu bedre stillet end med reklamationsretten.

I modsætning til en garanti dækker reklamationsretten kun mangler, der var til stede på købstidspunktet, eller hvor årsagen til defekten var til stede. Det gælder også, selvom defekten først viser sig senere. De krav, du kan stille til en bil, afhænger dog af alder og pris.

Reklamationsretten fungerer således, at mangler, der konstateres inden for de første 12 måneder efter levering, formodes at have været til stede på leveringstidspunktet, medmindre sælger kan sandsynliggøre noget andet. Det kaldes formodningsreglen/formodningsperioden.

Den resterende tid af den to år lange reklamationsfrist (efter formodningsperioden) er det forbrugeren, der skal bevise, at der er en mangel, og at årsagen til manglen var til stede, da bilen blev leveret.

Kontakt os for at høre om dine muligheder